ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁS

ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁS
KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01267

Kedvezményezett neve: Sajókaza Községi Önkormányzat
A projekt címe: Sajókaza Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
A szerződött támogatás összege: 6 994 496 HUF
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt befejezésének dátuma: 2018.06.30
A projektazonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01267

A projekt tartalmának bemutatása: Jelen Pályázattal az adminisztratív terhek csökkentése, a magas szintű és korszerű (lakossági, államigazgatási és vállalkozások által használt) közigazgatási e-ügyintézési megoldások bevezetése a cél az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozásának megvalósításával. Az ASP rendszer bevezetésével a hivatalnál folyó ügyintézéshez szükséges eszközállomány megújul, ezzel segítve az itt dolgozók hatékonyabb munkavégzését, így biztosítva ügyfeleink (a lakosság és a vállalkozók) hatékony kiszolgálását és a szakfeladatok ellátásának informatikai támogatását.

NYITÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajókaza Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2017. június 7.

ELKEZDŐDÖTT SAJÓKAZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

Sajókaza Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez c. felhívásra. A projekt végrehajtása során a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentése és a minőségi színvonal emelése érdekében megtörténik az informatikai rendszer fejlesztése és az elektronikus ügyintézés kiépítése.

A pályázó beszerzi a csatlakozáshoz szükséges informatikai eszközöket, elvégzi az adattisztítást külső szolgáltató közreműködésével, a rendszer testreszabást, a paraméterezést, a jogosultságok beállítását. Az adatmigráció keretében az ASP szolgáltató által meghatározott módszertan alapján elvégzi az adatok betöltését az informatikai rendszerbe. A tesztelés élesítés tevékenység körében szolgáltató bevonásával ellenőrzik a szolgáltatások működését, valamint az átadott adatokat. A pályázati forrásból a hivatal valamennyi köztisztviselője részt vesz a szükséges oktatásokon. Az oktatásokon való részvétel utazási költségét az önkormányzat a pályázat költségvetésének terhére számolja el.

Az ASP szolgáltatás technológiailag és gazdaságilag is kedvező megoldást jelent a településnek, közigazgatási feladatait széles körben támogatja és integrált alkalmazásokhoz is hozzáfér a beruházás során.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sajókaza Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2018. június 30.

BEFEJEZŐDÖTT SAJÓKAZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

Sajókaza Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez c. felhívásra. A kérelmet jóváhagyta a Miniszterelnökség, így 6.994.496 Ft támogatással megtörtént az ASP rendszerhez való csatlakozás a településen.

A projekt végrehajtása során a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentése és a minőségi színvonal emelése érdekében megtörtént az informatikai rendszer fejlesztése és az elektronikus ügyintézés kiépítése.

A pályázó beszerezte a csatlakozáshoz szükséges informatikai eszközöket, elvégezte az adattisztítást külső szolgáltató közreműködésével, a rendszer-testreszabást, a paraméterezést, a jogosultságok beállítását. Az adatmigráció keretében az ASP szolgáltató által meghatározott módszertan alapján elvégezték az adatok betöltését az informatikai rendszerbe. A tesztelés élesítés tevékenység körében szolgáltató bevonásával ellenőrizték a szolgáltatások működését, valamint az átadott adatokat. A pályázati forrásból a hivatal valamennyi köztisztviselője részt vett a szükséges oktatásokon. Az oktatásokon való részvétel utazási költségét az önkormányzat a pályázat költségvetésének terhére számolta el.

Az ASP szolgáltatás technológiailag és gazdaságilag is kedvező megoldást jelent a településnek, közigazgatási feladatait széles körben támogatja és integrált alkalmazásokhoz is hozzáfér a beruházás során.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.