Középiskola


Báthori István Középiskola – Sajókazai Tagintézménye

Cím: 3720 Sajókaza, Ady Endre u. 2.
Telefon: +36-30-416-2872
Email: sajokaza.bathori@sziltop.hu
Web: www.bathorikozepiskola.hu


Tanáraink

Hodop Krisztián – angol nyelv és irodalom, filozófia szakos tanár
Farkasné Ökrös Mariann – számítástechnia szakos tanár, kémia szakos tanár
Vajda Gyula – matematika és fizika szakos középiskolai tanár
Vécsi Istvánné – német nyelv szakos középiskolai tanár
H. Petkovics Katalin – magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár
Hronyecz Gabriella – biológia szakos tanár
Nagyházi Zoltán – történelem szakos középiskolai tanár
Seres Ottó – földrajz szakos tanár


Bemutatkozás

A SZILTOP Kft. fenntartásában a sajókazai Általános Iskola épületében 2006. szeptember 1-jétől működik esti tagozatú gimnázium. 2009-ben érettségizett első 12.-es osztályunk és így közel 30 tanulónk szerzett érettségi bizonyítványt.
Változó világunkban az érettségi vizsga szerepe felértékelődött: az életben való boldoguláshoz minimális feltétel lett. Ezt tudják azok a felnőttek, akik nehezen tudnak elhelyezkedni, vagy szakmai, munkahelyi előmenetelüket az érettségi bizonyítvány hiánya lehetetlenné teszi. Hallgatóink többsége munka mellett jár hozzánk tanulni. Legfontosabb célunk, hogy minél többen jussanak el az érettségi vizsgáig és sikeresen teljesítsék is azt. Nincs könnyű dolguk azoknak, akik család vagy munka mellett próbálnak tanulni, de iskolánkban minden ehhez szükséges segítséget maximálisan biztosítunk hallgatóink számára.
Tanévenként általában 3-4 osztályt indítunk a jelentkezők számának függvényében. A gimnázium 9.-től 12. évfolyamig bármelyikre jelentkezhetnek a tanulók megfelelő előképzés igazolásával. A diákok kb. harmad része helybeli, a többiek a környező településekről, illetve Kazincbarcikáról járnak hozzánk.
Iskolánkra jellemző a tisztességes és megértő tanár-diák viszony és ezért hallgatóink tudják, hogy oktatóik mindig partnerek a különböző problémáik megoldásában.
A 2010/2011-es tanévtől kezdve esti gimnáziumi képzésünk érettségire épülő OKJ-s szakképzéssel is kiegészül, így várhatóan 3-4 különböző szakma közül választhatnak, majd azok, akik az érettségi után még további ismeretekre szeretnének szert tenni.