Kétszer annyi férőhelyet biztosít a Sajókazai Gézengúz Napköziotthonos Óvoda

A jelenleg 2 csoportszobával működő 50 főt fogadni képes intézmény 400 millió forint Európai Uniós támogatásnak köszönhetően újabb 2 csoportszobával bővül. A felújítás után 100 gyermek járhat a Sajókazai Gézengúz Napköziotthonos Óvodába.

A projekt keretében megvalósul az épület akadálymentesítése, gépészeti és energetikai korszerűsítése, is. A felújított intézményben 4 csoportszobát, egy egyéni fejlesztő szobát, és különböző személyzeti helységeket alakítanak ki. A beruházás részét képezi az óvodai játszóudvar fejlesztése, óvodai sportterem és szertár építése, valamint a készség- és képességfejlődéshez szükséges fejlesztő játékok, és eszközök beszerzése az élménypedagógiai módszerek alkalmazásához.

A projekt célja az óvodás korú gyermekek számára egy minőségi ellátást biztosító, akadálymentes környezet megteremtése, energiahatékony, fenntartható és családbarát intézmény keretében. A beruházás eredményeként fejlődnek a gyermekek szociális és egyéb készségei, valamint lehetőségük nyílik az esetleges hátrányaik csökkentésére, tehetségük gondozására is.

A beruházás a szülők munkába való visszatéréséhez, és a szegregátumban élő gyerekek felzárkóztatásához is hozzájárul.

A beruházás további részleteiről és a kivitelezés ütemezéséről a település honlapján tájékozódhatnak.