Átadták a szennyvízcsatorna hálózatot Sajókazán

szalag1Csütörtökön adta át Sajókazán a megépült szennyvízcsatorna hálózatot Riz Gábor országgyűlési képviselő és Stefán László polgármester. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, az Európai Unió és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult beruházás kivitelezésének előkészítését 2011-ben kezdték meg.

Mára már kiépült tizenhárom km gerincvezeték és öt km bekötő vezeték. A megépült szennyvízcsatorna hálózat megépítése 847,7 millió forintba került, melynek 16 %-át a település önerőből finanszírozta.

Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy a rizgaborszennyvízhálózat beruházás megvalósulásával Sajókaza felzárkózott az élhető települések sorába, hiszen olyan közművet adnak át, amellyel az ott élők komfort érzetét, életminőségét javították, és elősegíti a hatékonyabb környezetvédelmet. – A jövőben is fogom támogatni a sajókazaiak törekvéseit, hogy minél sikeresebben pályázzanak a különféle forrásokra – mondta Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője.

stefanlaszlo1Stefán László polgármester szerint a kitartás meghozta gyümölcsét, hiszen 2002-től egy évtizeden keresztül sikertelenül pályáztak forrásra. 2011-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatta a benyújtott  szennyvízcsatorna építési projektet, és íme a megvalósult eredmény. Sajókaza több lett, nagyot léptünk előre fejlesztések terén – mondta a polgármester.

A nemzeti színű szalagok átvágásával átadták a sajókazaiaknak a megépült hálózatot.

Forrás: sajomente.hu